Bericht

Vertrouwen nodig voor goede verhouding bestuurder-commissaris

02-11-2017

Vertrouwen en het eigen gedrag vormen de basis voor een goede verhouding tussen bestuurder en commissaris. Dat was de rode draad op een bijeenkomst die De Vernieuwde Stad en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties organiseerden voor hun bestuursvoorzitters en voorzitters van de raden van commissarissen op 30 oktober in Utrecht.

Onder leiding van inleiders en gespreksleiders Jaap Winter (hoogleraar internationaal ondernemingsrecht UvA en voorzitter CvB VU) en Frédérique Six (universitair docent Public Governance VU), beiden autoriteit op het gebied van governance en de interactie tussen bestuurder en toezichthouder, spraken bestuurders en commissarissen van De Vernieuwde Stad over hun interactie en de rollen die beiden daarbij hebben.

Vertrouwen krijgen, vertrouwen houden, vertrouwen bouwen en geschonden vertrouwen zijn allemaal facetten van de relatie en de interactie. Tijdens de workshop kwamen al deze facetten aan bod, werden ervaringen uitgewisseld en 'lessen' geformuleerd.

Download hier de impressie van de workshopTerug naar het overzicht

Terug naar overzicht