Bericht

De Vernieuwde Stad Jaarcongres - Wonen in Vernieuwde Steden - Programma

05-09-2019

Op het congres van De Vernieuwde Stad op 29 november 2019 gaan Maarten Hajer, Johan Conijn, Diederik Samson en Jacobine Geel met u in op de belangrijkste vragen rondom het wonen in grote steden: de imperfectie van de woningmarkt, de noodzaak tot verduurzaming en het werken aan een inclusieve stad.

Wonen in vernieuwde steden


Jaarcongres De Vernieuwde Stad

Vrijdag 29 november 2019
13:00 uur – 17:00 uur

Locatie
The Colour Kitchen Utrecht
Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht

Meld u hier aan via het aanmeldformulier

Lees hier de biografieën van de sprekers 

 

Vragen rondom stedelijk wonen

Steden zijn volop in ontwikkeling. Maatschappelijke vraagstukken die zich aandienen vragen om een continue vernieuwing van de stad. De rol van corporaties is daarin dynamisch en vraagt om partnership en een flexibele manier van denken. Wat zijn de belangrijkste vragen rondom het wonen in steden? Wat betekenen die voor betrokkenen? De Vernieuwde Stad agendeert deze vraag voor het jaarlijkse congres op 29 november 2019 in Utrecht en nodigt u daarvoor van harte uit.

Deze editie van het congres gaat over een meerjarenstrategie voor wonen. Volgens De Vernieuwde Stad staan daarbij drie thema’s centraal: de imperfectie van de woningmarkt, de noodzaak tot verduurzaming en het werken aan een inclusieve stad. Met een helikopterblik zal key-note spreker Maarten Hajer ingaan op de samenhang tussen de drie onderwerpen. Daarna zoomen we met specialisten als Diederik Samsom, Johan Conijn en Jacobine Geel, deskundigen Heleen Aarts, Dina El Filali Hilde Blank en bestuurders van DVS in op de afzonderlijke thema’s. Samen met u streven we naar inzicht én perspectief.

 

Programma


12:30-13:00 uur Ontvangst
Inloop

13:00-13:15 uur Opening
Start bijeenkomst door Cees van Boven (voorzitter van De Vernieuwde Stad).

13:15-13:45 uur Keynote speech van Maarten Hajer
Maarten Hajer (Prof. Urban Futures, Urban Futures Studio & Sc Director Pathways to Sustainability Universiteit Utrecht), bespiegelt op de drie thema’s van de dag en legt waar mogelijk verbindingen.

Vervolgens gaat dagvoorzitter Ruben Maes in gesprek met Maarten Hajer, die daarna als tafelheer deelneemt aan de talkshowtafel.

13:45-14:30 uur Talkshow o.l.v. Ruben Maes deel 1: Woningmarkt
Prof. dr. Johan Conijn (Bijzonder hoogleraar Woningmarkt Universiteit van Amsterdam), introduceert het thema Woningmarkt. Daarna schuiven Heleen Aarts (CEO Amvest) en Henk Peter Kip (directievoorzitter Mitros) aan voor een gesprek.

14:30-14:50 uur Pauze

14:50-15:35 uur Talkshow o.l.v. Ruben Maes deel 2: Duurzaamheid
Diederik Samsom (Voormalig Kamerlid en leider klimaattafel gebouwde omgeving) deelt zijn visie op Duurzaamheid. Daarna voegen Dina El Filali (ingenieur, consultant en dichter) en Bert Halm (bestuursvoorzitter Eigen Haard) zich bij het gesprek.

15:35-16:20 uur Talkshow o.l.v. Ruben Maes deel 3: Inclusieve stad
Jacobine Geel (Voorzitter GGZ Nederland), vertelt hoe zij naar inclusiviteit kijkt. Hilde Blank (directeur AM Concepts) en Cees van Boven (bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland en voorzitter De Vernieuwde Stad) komen dan aan tafel.

16:20-16:45 uur Afsluiting

16:45-18.00 uur Borrel

 

Meld u hier aanTerug naar het overzicht

Terug naar overzicht