Geen objecten gevonden

Bert Halm over het menselijk gezicht van instituties

Publicatiedatum: 09-11-2020

Bert Halm, bestuursvoorzitter Eigen Haard

 

Een instituut met een gezicht

De impact van Corona is groot en klein. Klein als het gaat om de financiële impact voor de corporatie. Groot als het gaat om de belevingswereld van onze bewoners. Die wereld wordt namelijk kleiner. Minder contacten, minder activiteiten, minder de deur uit. En als je de deur uit gaat, voelt het door de mondkapjes vervreemdend. De grote stad voelt vreemd en klein.

En “de woningbouw”? Die stuurt je brieven, meldt de huurverhoging, praat terug met een keuzemenu. Afstandelijk instituut.

Wat ben ik trots op onze collega’s die dit aanvoelen en heel veel ouderen bellen en vragen hoe het gaat, hoe het loopt binnen de buurt. Trots op wijkbeheerders die extra zichtbaar zijn en draaiorgels, muzikanten als estafette-lint door de buurten slingerden. Op vakmannen die niet alleen repareren maar ook snappen dat dit misschien wel het enige echte contact van de bewoner op die dag is. Op klantenservice collega’s die begrijpen dat sommige gesprekken langer duren juist omdat het echt persoonlijk is. Op collega’s die bellen met de ondernemer die het zwaar heeft om te horen hoe het gaat. Trots op de extra inspanning om met de bewonerscommissie toch via MS-teams te vergaderen en geduldig te helpen om dat mogelijk te maken. Lang leve de frontlinie!

Corona geeft ons de mogelijkheid om als instituut persoonlijk te worden. Om een gezicht te krijgen. Omdat soms een traan en soms een lach in deze tijd echt het verschil maken.

Bert Halm
Bestuursvoorzitter Eigen Haard

Deel deze pagina