Nieuwsbericht

Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

DVS-corporaties investeren in 5 jaar 24,8 miljard in woningen

Leestijd: 1 min

In de periode 2021-2025 investeren de corporaties die deel uitmaken van De Vernieuwde Stad in totaal € 24,8 miljard in de verduurzaming en renovatie van 232.000 bestaande woningen en de bouw van 57.500 nieuwe woningen. Dat is € 1,4 miljard meer dan in de periode 2020-2024. Ruim de helft daarvan gaat naar de bestaande bouw.

“De corporaties van De Vernieuwde Stad stretchen zich tot het uiterste om deze megaproductie te realiseren. Toch is de vraag of dit, gezien de enorme opgave in de steden, genoeg is”, aldus portefeuillehouder Woningmarkt Mohamed Baba. “Corporaties moeten hun eigen ontwikkelkracht vergroten en de overheid moet echt een tandje bij zetten om voor voldoende middelen te zorgen en voor voldoende capaciteit.”

De belangrijkste opgaven waar corporaties en overheid mee aan de slag moeten zijn de achterblijvende realisatiegraad, de stijgende bouwkosten, het gebrek aan investeringen in infrastructuur en integrale gebiedsontwikkeling en het vergroten van het investeringsvermogen van corporaties.

Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van de jaarlijkse investeringsmonitor die De Vernieuwde Stad publiceert op basis van de geplande investeringen van haar leden.

Lees de uitgebreide samenvatting in het persbericht of download ons Stadspaper met de volledige investeringsmonitor.

 

investeringsmonitor 2021 De Vernieuwde Stad