Nieuwsbericht

Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

DVS ondersteunt oproep Dicht de Kloof

Leestijd: 2 min

Vandaag hebben vijftien burgemeesters van de steden met de zestien meest kwetsbare wijken in Nieuwspoort en via het AD een oproep gedaan aan het toekomstige kabinet om de groeiende maatschappelijke kloof te dichten.

Zij vragen om meerjarig Nationaal Herstel- en Perspectiefprogramma Leefbaarheid en Veiligheid, waarin structureel geld beschikbaar komt voor kwetsbare wijken en aanpassingen in de wetgeving die onorthodoxe maatregelen mogelijk maken.

Door een opeenstapeling van problemen lopen de één miljoen bewoners van deze wijken vast op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de hulpverlening. Zij hebben daardoor steeds vaker te maken met armoede, werkloosheid, onderwijsachterstanden, slechte gezondheid en criminaliteit. Daar bovenop raakt de coronacrisis hen extra hard. De kloof die hierdoor ontstaat zet de sociale samenhang, leefbaarheid en veiligheid van de samenleving onder druk.

DVS ondersteunt deze oproep. Het overgrote deel van de DVS-ledencorporaties is immers actief in deze wijken. Zij werken iedere dag keihard aan het dichten van die kloof, maar zonder structurele steun blijft het lastig om op grote schaal het verschil te maken. De verhalen van een aantal corporatiebestuurders is onlangs gebundeld in ons Stadspaper ‘De Inclusieve Stad als state of mind’.

De oproep van de burgemeester wordt ondersteund door belangrijke maatschappelijke partners, waaronder Aedes. Lees hier het persbericht van de burgemeesters.

 

 

DVS ondersteunt oproep burgemeesters