Nieuwsbericht

Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Huurders als antenne

Leestijd: 2 min

 

Met hulp van onze huurders proberen we barrières tussen de leefwereld van onze bewoners en onze systeemwereld te doorbreken. Een paar van onze huurders die door ziekte of een ongeval (deels) arbeidsongeschikt zijn geraakt maar wel een bijdrage willen leveren, werken voor ons als vrijwilligers. 

Zo hebben we Pleun. Zij kan haar oude beroep als kapster niet meer vervullen en nu belt zij voor ons met bewoners waarvan de afdeling complexbeheer vermoedt dat ze eenzaam zijn of dat er iets anders aan de hand is. Pleun legt op een hele laagdrempelige en menselijke manier contact met deze huurders. Ze is onze antenne voor een echt gesprek met bewoners op een manier die wij maar moeilijk voor elkaar krijgen. Ze neemt bovendien geen blad voor de mond en wijst ons ook op rare formuleringen of stigmatiserende uitspraken in onze bewonersbrieven. 

Met mensen als Pleun maken we onze organisatie toegankelijker voor al onze huurders. Dat heeft ons al veel nieuwe inzichten opgeleverd waardoor we onze dienstverlening naar een hoger niveau tillen. En het is win-win: Pleun is blij omdat ze met haar kwaliteiten weer kan bijdragen aan de maatschappij. 

Meer informatie:
Harry Platte, Parteon (h.platteparteonnl)