Nieuwsbericht

Welkom Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws

Zichtbare klussenbus

Leestijd: 2 min

 

Het viel ons op dat vanuit een bepaalde wijk in Amsterdam nagenoeg geen reparatieverzoeken binnenkwamen. We vonden het vreemd dat er nooit iets kapot ging, zeker gezien het woningbestand in de wijk. Hoe kon dat? Woonden er in de wijk alleen maar hele handige mensen die alles zelf konden repareren of was er meer aan de hand? 

De onderhoudsdienst besloot op onderzoek te gaan door gewoon een tijdje midden in de wijk te gaan staan met de duidelijk herkenbare klussenbus van ons. Na een tijdje werd het geduld van de onderhoudsmonteurs beloond: bewoners kwamen naar hen toe en vroegen of ze niet eens konden kijken naar de lekkende afvoer of een klemmend raam. 

Maar waarom hadden ze niet eerder contact gezocht? De bewoners dachten dat er dan toch niemand zou komen of te lang moesten wachten. Een paar wisten niet hoe ze een onderhoudsmelding moesten doen. 

Wat voor ons een logische en duidelijke weg lijkt, is dat voor bewoners niet altijd. De zichtbaarheid van de klussenbus zorgde voor vertrouwen bij de huurders en toegang tot het onderhoud. Ondertussen hebben onze onderhoudsmedewerkers al heel wat klusjes in de wijk opgeknapt en ongemakken verholpen.

Meer informatie:
Birgitte de Maar, Rochdale (bdemaarrochdalenl