Geen objecten gevonden

Alle sprekers congres Stad van (de generatie) van de Toekomst bekend

Publicatiedatum: 22-10-2020

v.l.n.r. Edwin Buitelaar, Josta van Bockxmeer en Luan Blushkaj

Correspondent-journalist Josta van Bockxmeer, onderzoeker Edwin Buitelaar, spoken word artist Luan Buleshkaj en sociaal ondernemer Dalila Sayd zijn de externe smaakmakers van het jaarcongres van De Vernieuwde Stad op vrijdag 27 november 2020.

Het thema is De Stad van (de generatie) van de Toekomst. Het congres is inhoudelijk vormgegeven door een groep van jonge medewerkers van de ledencorporaties van DVS en vindt dit jaar volledig digitaal plaats.

Jörgen Tjon a Fong is dagvoorzitter en zal met Josta van Bockxmeer, Luan Buleshkaj, DVS-voorzitter Cees van Boven en jong-DVS vertegenwoordiger Kiki Norbruis in gesprek gaan hoe die stad van de toekomst eruit ziet.

In een drietal deelsessies gaan deelnemers de diepte in rond de thema's Duurzaamheid, Leefbare wijken en Voldoende Plek om te Wonen. Dalila Sayd, directeur van Het Eetschap leidt de sessie over duurzaamheid in en promoot een andere kijk op duurzaamheid. Olivier Smink van de Key vertelt in de sessie over leefbare wijken over zijn onderzoek naar verschillende typen jongeren in de stad en Edwin Buitelaar bekijkt hoe we vanuit verschillende filosofische stromingen kunnen kijken naar een probleem als de wooncrisis. Na de inleidingen gaan de deelnemers op verschillende manieren met elkaar in gesprek.


Voor meer informatie over het congres kunt u contact opnemen met congresorganisator &Maes via devernieuwdestad@en-maes.nl.

 

Deel deze pagina

Deel deze pagina