Geen objecten gevonden

Nieuw webinar Stadspartners op 15 april

Publicatiedatum: 22-02-2021

webinar Stadspartners

Aedes, Neprom en De Vernieuwde Stad komen op 15 april met een nieuw webinar in de reeks Stadspartners, over samenwerking tussen corporaties en ontwikkelaars.

Dit maal is het thema 'de Utrechtse mix', ofwel hoe Mitros en BPD tot een uitruil van productie en locaties kwamen. Henk Peter Kip van Mitros en Harm Jansen van BPD vertellen hun verhaal. Daarnaast gaat Theo Stauttener (Stadskwadraat) in op de financiële aspecten van samenwerking, zoals rendementen, fiscaliteiten, inbrengwaarden, grondexploitaties en de toegang tot de kapitaalmarkt. 

Het webinar vindt plaats van 10.00 - 11.30 uur via Zoom. Meer informatie en aanmelden kan via Aedes.

De webinarreeks ging in januari van start met een algemene introductie. Duidelijk werd dat de opgave in de steden om te bouwen en te vernieuwen zo groot is, dat er ruimte is voor alle partijen. Synergie ontstaat als er een vorm van gelijkwaardigheid is in bijvoorbeeld (grond)posities, financiering, markt- en lokale kennis én vertrouwen. Na de succesvolle aftrap besloten Aedes, Neprom en DVS om een vervolg te organiseren met meer verdieping. De eerstvolgende is dus op 15 april en daarna is er nog één in juni gepland, onder meer rond samenwerking met gemeentes. De reeks sluit in september af met een publicatie.

Deel deze pagina

Deel deze pagina